RELATII ADEVARATE—PARTENERI FRUMOSI SI SANATOSI, COPII FERICITI.

RELATIE – o legatura intre oameni, intre grupuri de oameni care au ceva in comun.
TIPURI DE RELATII – PARTENERIALE, COLEGIALE, SOCIALE,PROFESIONALE etc….

Relatii parteneriale – de cuplu – sunt relatiile in care doi parteneri decid sa porneasca pe un drum comun cu dorinta de a construi ceva impreuna. Cand acel ceva e FAMILIA si amandoi contribuie la crearea ei constient relatia devine una adevarata, devine familia sufletelor unite.
Din pacate, nu toate cuplurile reusesc sa creeze relatia adevarata si se ajunge foarte usor la o COMPETITIE cu partenerii tacit …fiecare vrea sa demonstreze ca el este mai bun si ca celalalt exista doar din bunavointa lui.
Intr-o competitie obligatoriu exista un invingator si un invins. Aici pierd amandoi.
Treptat fiecare intelege ca undeva s-a gresit, poate nu si cine a gresit. Sufletul simte ca acolo in adanc fiecare il mai pastreaza pe celalalt dar nici unul nu are curajul sa iasa din competitie. Nu are curajul, forta sa vada frumusetea omului de care s-a indragostit, vede doar ce ii lipseste.
Karma este cel mai bun profesor!
Cei doi raman impreuna atat timp cat mai au ceva de rezolvat impreuna.
Relatia devine una de COMPROMIS. Cei doi isi gasesc scuze ca nu se pot desparti. Isi argumenteaza cat mai stufos posibil neputinta de a-si asuma esecul. In aceasta stare atat ei cat si cei din jurul lor sufera. Energia lor joasa, neimplinirea lor duce la suferinta pe toti cei din jur: copii, parinti, bunici , colegi, vecini,etc…
Partenerii nu se intalnesc intamplator, fiecare are convingerea ca-si alege jumatatea dar asa cum se spune, dragostea este oarba.

Este atat de oarba incat ne luam de mana cu acel caruia i-am promis cand am venit pe pamant ca vom face ceva impreuna. Daca nu reusim sa facem ce am promis sigur ajungem la nivelul de relatie de compromis.

Cand nu reusim cu forte proprii sa gasim solutii bine este sa apelam la acele persoane, la acele stiinte/arte care ne pot ajuta.

Numelorogia este una dintre ele- te ajuta sa intelegi care este menirea ta pe acest pamant si care sunt instrumentele cu care poti face acel ceva. Te ajuta sa intelegi de ce esti intr-o anumita relatie si ce ti-ai propus/promis sa faci in acea relatie ca ea sa functioneze,sa se creeze, sa existe.

In momentul in care te cunosti pe tine iti este mai usor sa-l cunosti pe cel de langa tine.

Cu perseverenta si vointa ajungi la sufletul tau si apoi la sufletul celui de langa tine. Iti amintesti toate calitatile, toata frumusetea pe care o emana fiinta de care te-ai indragostit candva. Si parca mai era ceva, ce oare? Avea acel ceva ce te hranea, ce-ti umplea sufletul, ce-ti dadea aripi sa zbori, aveai senzatia clara ca poti sa muti muntii din loc.

Ce era??? Dragoste? Iubire? Credinta? “si daca dragoste nu este nimic nu este”,daca am avea credinta cat un bob de mustar am muta si muntii”.

Cu siguranta acel ceva este energia (iubirea=credinta) pe care o emanam atunci cand ne bucuram, cand suntem fericiti, cand ne hranim cu frumusetea sufletului persoanei de langa noi, cand ii vedem doar calitatile si prin energia pe care i-o daruim o ajutam sa si le puna si mai mult in valoare.

O ajutam sa se ajute sa dea ce are mai bun in ea. (!!!)

Reusim sa emitem acea energie constant? DA. Da, daca suntem constienti ca singuri nu putem.
Lucrand pe forte proprii suntem ca o baterie pe care folosind-o constatam ca se epuizeaza. Cu siguranta putem face asta (emite constant) cand ne incarcam de la sursa, cund suntem permanent conectati cu sursa, asa devenim acel releu prin care daruim energia de care are intr-adevar nevoie cel de langa noi, fara a-l sufoca cu ceea ce credem noi ca are nevoie.

Cum reusim sa fim racordati constant? Rugandu-L pe Doamne Doamne, Energia suprema,… sa ne ajute sa ne refacem legatura cu ….cum vrem sa-I spunem si sa-I rugam sa transmita prin noi energia/iubirea de care are nevoie cel caruia i-o oferim.

Acum se creeaza unirea sufletelor celor doi, ‘si cei doi devin unul’. Cele doua suflete comunica, se simt, isi intuiesc si-si anticipeaza nevoile unul celulilat.

Comunicarea adevarata are loc la nivel de suflet, cea verbala este la nivel rational si rareori duce la numitor comun.

Atat cel caruia ii daruim energia cat si cel care daruieste, lumineaza, radiaza. Se spune ca iubirea si gripa nu se pot ascunde, corect.

Cand radiezi, luminezi constant esti cea mai frumoasa versiune a ta.

Iubirea vindeca totul, cand iubesti esti cea mai sanatoasa fiinta de pe pamant.
“orice fel de intuneric poate fi invins de lumina iubirii” spunea Kathleen McGowan in Cartea Iubirii.

Daca in acesta stare de fericire apare un copil cu siguranta acesta va creste in iubire si se va dezvolta precum Praslea cel voinic.

Doar in starea de armonie, de fericire, parintii au ce darui copilului. Copilul se hraneste nu doar cu hrana fizica, el are foarte mare nevoie de energie emotionala, de afectiune.

Fara iubire nici macar structura fizica, corpul fizic al copilului nu se devolta armonios, cu atat mai putin celelalte corpuri (energetic, emotional, spiritual..)

Iubirea, afectiunea nu pot fi daruite doar prin vorbe, iubirea o ai sau nu o ai, o trasmiti doar daca esti.
Nu educa copilul, el oricum va face ce faci tu, educa-te pe tine!

Pot fi copiii din parinti despartiti fericiti? DA.

Parintii care inteleg ca s-au separat de partener nu de copii, care lucreaza cu ei, care sunt ancorati la Energia suprema, fiecare ii va transmite copilului ceea ce are el nevoie.

Un parinte neimplinit, frustat, victima – nu poate, oricat ar dori, sa-i transmita alceva copilului decat starea pe care o are.

Pentru a iesi din aceasta stare copilul/adultul va fi nevoit sa depuna un efort dublu, poate triplu ca sa depaseasca situatia, sa se elibereze de toate blocajele care nu-l lasa sa vada cat de puternic este, cat de frumos este, cat de frumoasa este viata.

Sufletul fiecaruia pe acest pamant constient sau inconstient cauta iubirea/fericirea.

Unii aleg calea mai lunga, traind tot felul de experiente mai mult sau mai putin placute,altii aleg calea mai scurta, constienta.

Parintii contribuie semnificativ la alegerea pe care o face copilul.

Afirmativ toti parintii vor bine copilului, cred asta cu tarie, fericiti sunt doar aceia care reusesc sa-I ajute sa se ajute sa fie fericit. Poate ar fi bine ca atunci cand parintii simt ca nu pot sa-si ajute copilul (nu ma refer financiar) energetic sa-l sustina sa plece de acasa.

Fericirea, iubirea este sursa evolutiei. Doar in implinire poti aduce binele adevarat, o familie fericita va prospera din toate punctele de vedere.

In iubirea traita se acceseaza energiile creatoare ca apoi cei doi sa devina co-creatori ai propriei lor vieti. Sunt iubire neconditionata.

Fizica contemporana vine sa confirme si descrie foarte clar cum aceasta energie ( iubire) se propaga in retea. Persoanele transmit ceea ce sunt celuilat, cei ce seamana se aduna, forta lor va creste.
Fizicianul nascut in Romania, Albert Laszlo Barabasi, este unul din cei mai titrati cercetatori, este innovator al noii stiinte a retelelor.

Avand o imagine clara asupra retelelor, a nodurilor, a hub-urilor, a modului cum se creeaza acestea, intelegi ce forta uriasa este energia pe care o emana fiecare, cum creste ea exponential cu numarul de noduri.

Ajuns in acest punct esti perfect constient ca alegerea de a folosi constructiv sau distructiv aceste forte iti apartine. Folosindu-le constructiv participam activ la pacea noastra, la pacea lumii.

De 2000 de ani Iisus Hristos a murit pe cruce aducandu-ne legea iubirii: O singura lege va dau voua, iubiti-va unul pe altul asa cum v-am iubit eu.
Bine ar fi sa ne revizuim fiecare viata, sa patrundem in noi, sa eliberam mastile si toate blocajele care ne tin captivi in propria carapace, in propriul corp.

Sa strigam atunci cand ne doare tare, sa strigam atat de puternic incat sa ne auzim sufletul – vocea interioara – Dumnezeul din noi – care intotdeauna detine cheia spre Lumina. Sa ascultam VOCEA si sa-I urmam pasii.

Pana la urma a manifesta Dumnezeul din noi nu doare, e calea spre fericire. A fi prelungirea lui Dumnezeu in planul fizic este o alegere ce implica vointa si determinare.

Vrei sa traiesti implinit, fericit sau iti mai cauti vinovati?

Tu alegi.

Florica Opris  Bacau 07.10.2017

Lasă un răspuns

© Fundatia NAD. Toate drepturile rezervate.
Web design realizat de Weblike PRO