IN RELATIE, PARTENER SAU CO-CREATOR?

 

IN RELATIE –  PARTENER SAU CO-CREATOR?

 

Putem trai singuri? Lumea virtuala ne implineste? Lumea materiala ne este suficienta? Categoric NU.

De cand venim pe pamant intram intr-o relatie si… incepem frumos. Emotia re/intalnirii este atat de puternica incat uitam de tot si de toate. Ca parinti traim o mare fericire. Prima reusita, prima apreciere, primul sarut, prima dragoste, prima casa noua… sunt stari pe care nu le uitam,  ni le amintim cu drag pe tot parcursul vietii.

Emotiile pozitive sunt cele care ne dau sens vietii si puterea de a merge mai departe. Constient sau inconstient fiecare le cautam.

Le cautam in colegul de gradinita, de scoala, in vecinul de langa noi, in prima dragoste,  in orice intalnire cu o noua persoana pe care viata ne-o aduce in cale.

In toate aceste intalniri care ajung sa fie relatii devenim parteneri. Ramanem parteneri atat timp cat avem interese comune. DA, interese comune.  Interesul de a avea cu cine sa ma joc, cu cine sa ies in oras, cu cine sa plec in vacanta, cu cine sa fac o afacere, cu cine sa ma ajute la nevoie, cu cine sa-mi fac o familie, sa-mi construiesc o casa etc…

In toate aceste parteneriate cat ne uneste dragostea? Cat ne uneste interesul?  Avem curajul sa fim sinceri cu noi?  Avem curajul sa ne privim in oglinda si sa ne raspundem? Avem curajul sa ne dam jos mastile? De ce am face-o? Ce ma motiveaza? Ma loveste intelepciunea brusc? Cam rar.

Fiecare traversam perioade mai bune si mai putin bune. Initial credem ca asa a fost conjunctura.  Se intampla.  Cand  neimplinirea se repeta, cand sa dam vina pe cei de langa noi realizam ca nu ne ajuta, devenim mai tacuti.  In liniste auzim mai bine. In tacere punem intrebari si asteptam raspunsuri. Daca nu o facem de buna voie vine Doamne Doamne si ne ajuta sa luam o pauza din activitatea de zi cu zi ca sa avem timp sa stam de vorba cu noi.

Daca raspunsurile nu ne multumesc, e momentul sa cerem ajutor. Cui?  Celor care au rezultate in munca cu oamenii si in special au rezultate in munca cu ei insisi/insasi. Nu cred ca ne inspira un terapeut care vorbeste frumos si viata lui sau a copiilor lui este praf.  Cand ne dorim cu adevarat,  gasim solutia cea mai potrivita pentru noi.  Nu exista problema fara solutie. Pas cu pas raspunsurile apar. Poate ar fi bine sa avem curajul  sa scriem concluziile la care am ajuns.  Vom fi surprinsi sa constatam ca ceea ce am trait, ceea ce traim e de fapt o nevoie a mintii noastre.

O nevoie pe care speram ca cel de langa noi sa ne-o implineasca sau in cel mai fericit caz vom constata ca a fost o intr-ajutorare reciproca. Unde e dragostea? Unde e iubirea? Comunicarea de la suflet la suflet, care a facut din parteneriatul a celor care l-am trait, unul de invidiat  si despre care realizam ca nu e totul, e doar o etapa.

Marele Creator in marea lui marinimie ne da sansa sa traim toate experientele de  care avem nevoie ca sa ne edificam cine suntem si ce traim in realitate. Sufletul nostru,  Divinul din noi ne confirma adevarul.  Si vine cu confirmari pana il auzim.  Conjucturile astrale din ultimul an, ultimul an jumate ne-au ajutat sau mai bine zis ne-au strans cu usa sa-l auzim. Cand in sfarsit il auzim constatam ca doare, si doare tare. Doare atat de tare incat decidem ca avem nevoie de altceva.

Accepti ca in tot ceea ce faci doar tu cu tine, tu cu ea sau el nu e sufficient ….intelegi ca doar tu cu el/ea nu e de ajuns,  esti constient  ca indiferent de parteneriat doar in doi nu ai nici o sansa sa treci la starea de implinire.

Si cauti… astepti…..si ne sopteste iar… oare pentru a cata oara….”si a suflat in fata lui suflare de viata si s-a facut omul suflet viu “   …. Auzim !!!!     Realizam ca acel ceva e Duhul Sfant, Energia Suprema, energia creatoare, energia care te implineste, care da viata, care te face viu.  Iti da lumina,  iti da increderea ca esti, ca deja esti! Simti ca esti complet.

Esti complet cand accesezi constant Energia Suprema, implori, chemi cu tot sufletul tau Duhul Sfant, il rogi pe Doamne Doamne sa ti-l trimita, sa fie in tot ceea ce faci, in tot ceea ce esti, in tot ceea ce gandesti. Acum ai curajul sa faci orice pentru ca decizia nu ai luat-o singur, ai curajul sa creezi pentru ca esti convins ca nu creezi singur, ai curajul sa zbori pentru ca stii ca ai energia necesara zborului.

Certitudinea, increderea ca esti complet iti da starea de implinire, stare in care doar multumesti. Multumesti celor care te-au ajutat sa treci de la butonul cap la butonul suflet.   ‘’Pacea si linistea ta da-mi-o Doamne’’  rostita mereu a fost auzita.

Ai coborat mintea in inima.  Ai credinta si traiesti in credinta.

Acum intelegi mai bine frumusetea, profunzimea  crestinismului, stii ca doar ’’credinta ta te-a mantuit’’ .

Simti cu toata fiinta ca cel ce te-a creat e fericit pentru tine, s-a intors ‘’fiul ratacitor’’. DUMNEZEU E IUBIRE. A iubi e divin. Sentimentul de culpabilitate  ca iubesti, ca esti fericit, ca esti implinit a ramas in urma, a ramas in urma viata ta care a fost reflexia starii de teama in care am fost ajutati sa traim.

Credinta ca se poate, ca poti – este lumina care te calauzeste, care-ti arata drumul spre tinta propusa. Sa alegi sa  mergi singur pe drumul vietii e putin probabil, oricum numarul celor care  aleg constient singuratatea este destul de mic.

Viata ne aduce in cale raspunsul la ceea ce suntem, la ceea ce emitem. Stim ca daca alegem sa intram intr-o relatie putem sa o creem, stim sigur ca intr-o relatie adevarata  avem  nevoie de trei elemente: eu, energia creatoare si el/ea.

Esti constient ca indiferent cine vine spre tine, el/ea este raspunsul chemarii sufletului tau si stii ca poti fi co-creatorul relatie. A fi doar partener ramane undeva in trecut.

Indiferent de tipul relatiei – colegiala, parteneriala, de vecinatate, de familie karmica..etc, daca intri ca si co-creator, ea-relatia te implineste.

Intotdeauna acesta relatie iti aduce ceea ce-ti doresti cu mintea? Nu. Dar intotdeauna iti aduce pacea, linistea, echilibrul.  In toate cazurile vin solutii de rezolvare a acelor posibile situatii care rational nu te-ar fi lasat sa intri in acele relatii.

Relatiile de cuplu sunt poate cel mai dureros moment in viata fiecaruia  si cu siguranta cu un impact major asupra starii societatii. Realitatea o demonstreaza fara dubii ca, in momentul in care ai distrus familia, este afectata atat evolutia membrilor ei cat si evolutia societatii in toate structurile.

Conjuctura astrala, vibratia 1 a acestui an ne ajuta sa decidem sa devenim co-creatori in propria relatie.

Cum? Nu exista o regula general valabila. Viata fiecaruia e doar a lui, fiecare vine cu bagajul , cu promisiunile  pe care si le-a facut si le-a facut, cu familia lui karmica, cu potentele lui, cu cunoasterea lui. ‘’Cand discipolul e pregatit maestrul apare’’, ,,cere si ti se va da,, “bate si ti se va deschide,,…Stiintele vechi de cand lumea ajuta.  Deciziile luate acum ne vor influenta viata in urmatorii ani.

A cauta iubirea, dragostea, implinirea in afara noastra e o munca inutila. Util este sa depunem tot efortul de care suntem in stare sa ajungem la sufletul nostru, sa-l manifestam in tot ceea ce facem, sa chemam Energia Suprema, s-o rugam insistent sa fim releul prin care sa curga, sa se manifeste. Sa insufleteasca tot ceea ce ne inconjoara. Sa fim partea care primeste energia ce vine de la cel de langa noi.

A fi co-creator inseamna sa primesti si sa daruiesti constant energie, iubire. A primi iubirea celui de langa tine e mai important de cat a darui. Primirea iubirii, a energiei devine bobina releului.  Fara bobina, energia nu are cum circula.

Ce facem cand cel de langa noi, vecinul, colegul cu care sunt nevoit sa-mi impart biroul nu vrea sa fie co-creator? Rog sufletul meu ca impreuna cu Energia Creatoare sa comunice cu sufletul lui, sa roage sufletul lui sa primeasca toate bunele mele intentii. Sufletul lui intotdeauna le va primi si astfel convietuirea va fi in cei mai buni termini.

In relatiile de zi cu zi in care esti co-creator schimbul de energii are loc la nivelul corpului fizic si al celui energetic.  In relatia de cuplu schimbul de energii, circuitul energiilor presupune ca cei doi  sa se uneasca cu mai multe structuri, minimum 4. Doar dupa unirea acestora se poate accesa iubirea. Acum se poate trai starea de iubire.

Etalonul de iubire pe pamant este iubirea Mantuitorului Isus Hristos sau cum ar spune altii iubirea dintre Isus Hristos si Maria Magdalena. ,Iertate-ti sunt tie pacatele tale ca mult ai iubit” .

Acum 2000 de ani Sfantul Ioan Botezatorul, care era cel mai mare invatat al vremii, a venit cu cunoasterea, iar Isus Hristos cu iubirea, Mantuitorul Isus Hristos s-a lasat botezat in apa Iordanului tocmai ca sa ne arate ca doar cu cunoastere si cu iubire in prezenta duhului Sfant putem fi impliniti. Sa lasam “porumbelul” sa se pogoare in noi si prin noi ca sa putem benefia de darurile Cerului.

Trairea iubirii in planul fizic este multumirea nostra, darul nostru catre Creator.

 

Florica Opris

Floricaopris.nad@gmail.com

Tel: O742.57 44 55

Timisoara 11.11.2017

Lasă un răspuns

© Fundatia NAD. Toate drepturile rezervate.
Web design realizat de Weblike PRO