Evenimente

TABARA DIN BUCEGI 2-7 SEPTEMBRIE

Fundația Umanitară NAD vă invită cu mare drag să fiți parte și din a doua parte a minunatului proiect FAMILIA, călătorie care a început in Aprilie 2018 cu o serie de 4 întâlniri – evenimente – sesiune de comunicări, dezbateri si ateliere – în patru locații diferite, locuri cu energie înaltă, respectiv centre energetice.

Scopul proiectului nostru propus pentru prima etapa a fost să
susținem îndrumarea părinţilor în a-şi cunoaşte copilul şi-n a-l
ajuta pe el să se cunoască, să-şi cunoască potenţențialul, să și-l manifeste şi îl dezvolte.

Tot ceea ce s-a întâmplat, tot ceea ce am trăit ne spune să mergem mai departe. Singuri nu putem și nici nu are sens, bine este bine atunci când este bine și pentru noi și pentru cei de lângă noi. Vă invităm să ne continuam călătoria de data aceasta pe Platoul Bucegi. Împreună am aflat cine suntem, cine este copilul nostru – haideți să mergem mai departe să aflăm, să deslușim cum – PĂRINȚII ȘI COPII DESCOPERĂ DE CE ȘI DE CE ACUM SUNT ÎMPREUNĂ.

Scopul proiectul nostru în etapa a 2-a este:

– consolidararea și punerea în practică a cunoașterii dobândite în prima etapă
– dobândirea cunoașterii și a instrumentelor de care avem nevoie, fiecare după nevoile lui – individual, ca să ne înțelegem scopul de ce suntem aici și acum
– dobândirea cunoașterii și accesării instrumentelor necesare cu care reușim să învingem forța minții și să o înlocuim cu forța Christică – forța iubirii.

DURATA PROGRAMULUI:
Activitățile se vor desfăsura în perioada 2- 7 Septembrie 2018 pe Platoul Bucegi.

SEMINARII:

– PĂRINȚII ȘI COPII DESCOPERĂ DE CE ȘI DE CE ACUM SUNT ÎMPREUNĂ
– CARE ESTE CIFRA DE DESTIN A PĂRINȚILOR ȘI CARE ESTE SEMNIFICAȚIEA EI?
– CE ESTE LECȚIA DE VIAȚĂ?
– CARE SUNT INSTRUMENTELE CU CARE REUȘIM SĂ NE FACEM LECȚIA DE VIAȚĂ?
– CARE ESTE CIFRA DE DESTIN A COPILULUI ȘI CARE ESTE SEMNIFICAȚIA EI?
– CARE SUNT INSTRUMENTELE CU CARE NE PUTEM SUSȚINE COPILUL ÎN A-ȘI FACE LECȚIA DE VIAȚĂ?

Seminariile sunt o invitație la a ne răspunde:
– Cum ne putem accepta mai ușor eșecul?
– Cine sunt “agresorii” noștri și de ce ne provoacă?
– Cum putem ierta mai ușor “agresorii” noștri?
– Cum reușim să înlăturăm “agresorii”?
– Cum reușim să ne transformăm “agresorii” în parteneri?
– Care este, cine este sufletul meu pereche și cum/când îl întâlnesc?
– Care este și când îmi întâlnesc sufletul geaman?
– Cum să-mi găsesc varianta de a mă împlini prin ceea ce creez?
– Cum pot să creez/produc ceea ce mă împlinește și ceea ce aduce un plus de bine fiecărui beneficiar?
– Cum îmi pot crește/înmulți “talanții” primiți ca dar Divin?

Lectorii vor fi din cadrul FUNDAŢIEI UMANITARE NAD, formatori cu o activitate spiritual bogată, cu o evoluție personală ascendentă şi cu realizări concrete atât în viaţa personală, cât şi în a acelora pe care-i ghideaza.
Educatorii bunici, dascălii bunici de asemenea vor fi aceia care sunt hărăziţi cu darul de a fi dascăl.

ACTIVITĂȚI PROPUSE:
– Organizarea taberei din 2 – 7.09 2018 pe Platoul Bucegi. Vom fi cazați la Hotelul Peștera, la cota 1605 m pe Platoul Bucegi.
– Explicarea, dezbaterea temelor propuse – o oră, zilnic după care timp de 4 ore vom răspunde întrebărilor.
– Diverse activități pentru copii sub îndrumarea, supravegherea unui cadru didactic, educator, dascăl (foarte important să fie bunic).
– Explicarea a ce este/ ce cuprinde Platoul Bucegi și de ce am ales acest loc. .
– Accesarea cunoașterii în Peștera Ialomicioara/Ialomiței, la Sfinx, Babele și Vârful OMU.
– Vizitarea siturilor arheologice.
– Seminarii pentru dezvoltarea personală a părinţilor şi înţelegerea misiuni lor și a copiilor în acestă viață.
– Ateliere de lucru pentru a înțelege tainele cifrelor.
– Ateliere educativ/creative pentru copii.

COSTURI și PACHETE:

1. Cazare în camera SINGLE/DUBLĂ – 1650 lei/ 1 Adult, 2.150 lei/2 Adulți. Copiii cu vârstă de până la 12 ani (1 copil) nu necesită costuri suplimentare.
2. Cazare în cameră DUBLĂ EXECUTIVE – 1.900 lei/1 Adult, 2.400 lei/2 Adulți.
1 copil > 12 ani sau 2 copii < 12 ani în acest tip de camera impreuna cu parintii nu necesită costuri suplimentare.
3. Cazare în cameră de tip SUITĂ – 2.200 lei/1 Adult sau 2.700 lei/2 Adulți sau 3.200 lei/3 Adulti. Cameră ideală pentru 2 adulți împreună cu 2/3 copii.
4. APARTAMENT PREZIDENȚIAL (1!) – 4.200 lei/2 Adulți, 4.700 lei/3 Adulți, 5.200 lei/4 Adulți.

Tariful include micul dejun și accesul la piscină, saună, SPA (jacuzzi), precum și costurile de organizare a taberei (lectori, material,e etc).

NU sunt incluse costurile de transport și alte mese – prânz sau cină.
Pentru CINĂ există posibilitatea organizarii cinei de tip bufet la 60 lei/pers (gratuit pentru copiii cu vârstă până la 12 ani) pentru un grup de minimum 20 de persoane (adulți).

Camera Dublă este o cameră pentru două persoane și vă ofera toate facilitățiile de care aveți nevoie pentru a vă relaxa in liniște.

Dacă doriti mai mult spațiu sau vă cazați cu copii în cameră, vă recomandăm camera Dublă Executive. Dispune de un pat matrimonial și o canapea extensibilă.

Suita este camera pe care o recomandăm pentru un confort deosebit. Dormitorul are pat matrimonial și în cameră se află inclusiv o canapea extensibilă.

Apartamentul Prezidențial vă oferă două dormitoare, fiecare cu pat matrimonial. Dormitorul principal are o baie cu încălzire în pardoseală și cadă cu hidromasaj. Al doilea dormitor are o baie cu duș. Livingul vă oferă locul ideal pentru a servi în liniște o cafea de la cafetiera aflată la dispoziție.

Toate camerele au Seif, Minibar, Telefon și Tv cu recepție prin satelit. Pentru detalii suplimentare despre cazare vă rugăm să accesați pagina https://www.hotelpestera.ro/ro/politicarezervare.

Pentru detalii legate de rezervare si achitarea avansului, vă rugăm să ne contactați la adresa de email fundatianad@gmail.com și/sau telefonic la numerele de telefon 0742 574455 – OPRIȘ Florica, 0727 707237 – COSTRĂȘ Ioana Carmen.

Confirmarea rezervării va fi realizată după achitarea unui avans de minimum 50% până la data de 24.08.2018, respectiv integral până la data de 31.08.2018. Numărul camerelor rezervate este limitat și nu îl vom putea extinde din cauza faptului că hotelul este fully-booked în respectiva persoană.

Vă mulțumim și vă așteptăm cu mare drag!

CĂLĂTORIA -PROIECTUL FAMILIA

Scopul proiectului nostru propus pentru prima etapa  a fost să susținem îndrumarea părinţilor în a-şi cunoaşte copilul şi-n a-l ajuta pe el să se cunoască, să-şi cunoască potenţele, să le manifeste şi să le dezvolte.

Pentru aceasta am organizat evenimente –  sesiune de comunicări, dezbateri si ateliere –  în patru locații diferite, locuri cu energie înaltă respectiv centre energetice. Ajutați de cunoașterea, de forțele și de blândețea a ceea ce este depozitat în pietrele și natura locului am reușit să călătorim împreună, părinți și copii, viitori părinți, bunici, viitori bunici, educatori

Călătoria noastră a început în urmă cu 3 luni. Prima întălnire a fost în Alunu – Valea Drăganului.  Am pătruns împreună în noțiunea, în sensul cât mai profund a ceea ce înseamnă FAMILIA, a ceea ce înseamnă asumarea ei și responsabilitatea față de copilul care a venit în familia noastră.  Am înțeles ca aceasta minune Divină care se numeste copil a venit în familia noastră ca MAESTRU PERFECT  de care ambii părinți au nevoie pentru a-și ințelege mai profund rostul pe acest pământ.

Asumarea responsabilitătii familiei, a copilului este veriga care ne conduce la ACCEPTARE.    

  • Să accept că: furia, teama, revolta, lipsa de încredere, competiția, teama de eșec sunt atitudini care ucid tot ce am mai drag.
  • Să accept că daăa nu-i voi da copilului șansa să descopere lumea, să-șii cunoască părinții prin propria lui scală de valori (scala de valori a copilului este sufletul ) îi introduci un program care-l va îndepărta pas cu pas de a fi el.
  • Să accept ca acest copil a venit să-și trăiasăa propria viată, ăa-și facă misiunea lui.
  • ăa accept ca dacă îl voi abate de la propriul lui drum, dacă-l voi “dirija”, manipula pentru a-mi împlini eu nevoile prin el nu fac altceva decat să-i tai aripile, ăa-i reduc la minim șansa de a fi fericit.
  • Să accept că dacă îmi doresc fericirea copilului meu este important să-mi petrec timp cu el, să-l ascult, să-l susțin în ceea ce face, să-l las să greșească dar să-l asigur ca sunt in orice situație lângă el. Să fiu constant lângă el. Să-i cer părerea despre cum mă vede el, cum își vede mama/tata, bunicul/bunica, fratele/ sora, să țin cont de ceea ce spune pentru ca are 100% dreptate. Ar fi bine să meditez la ceea ce-mi spune/ne spune și să am înțelepciunea să vreau să mă schimb. Să caut soluții în a mă transforma. Să-mi acord timp în a privi atent la părinții mei, la bunicii mei și fără ai judeca să vad ce mi-a plăcut mai puțin la ei. Voi fi surprins să realizez că și eu repet aceleași greșeli doar ca la alt nivel, poate mai subtil.
  • Să accept că dacă eu nu am voința, puterea de a mă schimba nu pot să-mi susțin copilul să se schimbe. În acest caz copilului îi va fi mult mai greu să facă schimbarea dar nu imposibil.

Nu există problemă fără soluție! Important este să DECID că vreau. Când îmi doresc ceva cu adevărat tot universul mă ajută. Când prioritatea ta devine FERICIREA TA SI A FAMILIEI TALE, A COPIILOR TĂI  sigur reușești!

Am lucrat practic fiecare pe fișe personale pentru a ne fi cât mai clar ce din ceea ce fac zi de zi, minut de minut îmi este de folos, ce din ceea ce fac este copia părinților și a bunicilor mei, ce din ceea ce văd în copilul meu sunt eu. Aceste exerciții au fost cheia în a ne cunoaște și a accepta ca tot ce este în fața noastră este oglinda noastră. Universul vine cu toată generozitatea să ne ajute  să ne cunoaștem, ne punctează foarte clar ce ar fi bine să schimbăm la noi.

Această primă parte a fost cea care ne-a motivat să mergem mai departe, momentul în care înțelegi că sănătatea, echilibru, fericirea copilului tău ține de transformarea ta găsești resurse să te mobilizezi, motivația interioară este cea care învinge orice bariere.

Ne-am dat întâlnire pe Valea Bratcuței pentru a continua tema începută în Alunu.

Fericirea care s-a citit pe fețele copiilor, bucuria reîntâlnirii lor cu dna educatoare Zoe, elanul cu care s-au așezat la mese pentru a-și continua desenele  în vederea întregirii tabloului de familie au fost încă un argument în plus că avem mare nevoie de a face efortul să ne transformăm.

Natura se bucura de prezența nostră, noi îi mulțumeam și cu fiecare minut care trecea înțelegeam tot mai clar dorința energiilor naturii de a ne ajuta. La mijlocul distanței dintre două temple de inițiere ne simțeam ca într-un amfiteatru  în care totul se amplifica și pătrundea în structurile noastre cu mesajul clar că apa râului ne spală corpul fizic și energetic, ne curață începând cu primul fir de păr pâna la piatra de sub picioare, de la neuronii din creierul nostru la toate structurile noastre, la toate celulele care ne alcătuiesc minunatul nostru corp. Curățați,  chemăm Energia Soarelui să ne hrănească fiecare celulă cu sănătate, vitalitate, să ne regenereze, să ne restructureze și să ne ofere longevitate fiecăruia dupa nevoile lui. Conștienți că primim aceste daruri așteptăm cuminți asimilarea lor ca apoi să rugăm Energia benefică a Naturii să ne dea forță să eliberăm din câmpul nostru vital tot ce nu corespunde energiei de care noi nu avem nevoie.  Bucuria de a sta fiecare el cu el, bucuria de a fi conștienți de corpul nostru  am gustat-o din plin cu atât mai mult cu cât fiecăruia ne era foarte dor de acest moment. Sufletele noastre tânjeau după  clipa în care ne permitem răgazul să ne întâlnim cu noi. Am lăsat bucuria să ne domine, am lăsat-o să iasă prin toți porii noștri…primii beneficiari au fost copii noștri!  Liniștea noastră, energia noastră, căldura noastră au fost supliment de hrană și suport energetic ca ei, copii să dea ce au mai bun în ei. Am luat cu noi o parte din Alunu, din Valea Brătcuței, am rugat Energiile Creatoare ale locului să rămână cu noi, ca noi  să reușim să ne bucurăm cât mai mult de starea de conștiență a cine suntem.

 Când îți dorești  cu adevărat ceva tot universul te ajută!   Noi ne-am dorit și în perioada în care am sărbătorit Pogorârea Duhului Sfânt  am ajuns la Șinca Veche.

Șinca Veche, templul dorintelor sau templul minunilor cum este cunoscut acest loc și nu degeaba.

Este locul unde dacă vrei cu adevarat reușești să vezi, să simți, să trăiești minunea.

Minunea apare atunci când tu cu toată ființa ta decizi să înlocuiești ceea ce nu-ți place la tine cu ceea ce Creatorul  știe că ai promis să faci.  Minunea  este chiar decizia ta cu tine de a te transforma, de a fi, de a trăi în armonie cu voia Divină, de a trăi conform promisiunii pe care am facut-o fiecare când am venit pe pământ.

Cred că unul dintre cele mai grele lucruri de făcut pe pământ este să accepți că tu ești propriul tău dușman, că tu ești arhitectul propriei  vieți. Că punctul  în care ai ajuns este doar  opera ta.

Templul Șinca Veche te ajută, te ajută să vrei să renunți la vechi.  Șinca Veche era Centrul a ceea ce a fost ținutul lui Zamolxe, era punctul zero unde Energiile locului amplificate de spiralele amplasate cu baza  în jos în turnuri construite după scheme doar de ei știute  ajutau inițiații să înlocuiască ceea ce nu mai funcționa în școli, în societate cu noul, cu acel nou care să aducă un plusvaloare în fiecare domeniu.

Inițiații în perioada când spiritualitatea era în plină dezvoltare știau că deciziile creatoare la nivel de societate se iau in centrul centrului statului iar la nivel de familie se iau in dormitor.

Când ceri ajutor primești! Dimineața, mângâiați de razele soarelui într-o meditație comună, conectați cu Energia locului din templu, cu sufletele deschise cât mai mult am rugat-o pe Maica Domnului să mijlocească pentru noi la Mântuitorul Iisus Hristos, la Energia Mamei Pămant și fiecare ne-am simțit luați sau luat în brațele ei de Mamă protectoare și mai încrezători i-am rugat și am rugat-o să ne ajute pe fiecare după nevoile noastre.

Am  rugat Energia Soarelui, a Focului, a întregii Naturi benefice, a Apei, Energiei Mamei Pământ să ne dea forța de care avem nevoie să rupem vechiul, să ieșim din tiparele vechi, să ne desprindem cu fiecare celulă de tot ce nu ne este folositor, să aruncăm în foc și să vedem cum arde, cum pleacă, pleacă…, mai ușori, mai goi, mai liniștiți am rugat mai apoi aceleași Energii să ne ajute, să ne pregătească să primim noul. Să primim noul, acel nou care să ne aducă fiecăruia un plus de bine pe toate structurile noastre.

Am cerut să ne aducă ingredientele unei familii fericite, ne-am rugat să primim:

– puterea de a-mi accepta partenerul așa cum este

– puterea de a-i vedea sufletul partenerului

– puterea de a decide tu cu tine că prioritatea ta numarul unu este să fii tu fericit/fericită

– puterea de a decide să-i oferim partenerului/partenerei  iubirea/energia de care are nevoie ca el/ea să dea ce are mai bun în el/ea

– puterea de a decide că vrei să trăiești  împlinirea de a fi iubita/iubitul, femeia/ bărbatul, amanta/amantul, prietena/prietenul, mama/tata, fiica/fiul, sora/fratele, partenera/partenerul,  omul care ai promis să fii când ai venit pe pământ.

– puterea de a decide să fii constructorul, arhitectul propriei familii

– puterea de a decide să fii suportul fericirii familiei

 Sigur  Cel ce a trimis daruri asupra Apostolilor a trimis și asupra noastră. Le-am simțit în adierea vântului, în picăturile de ploaie caldă, în razele soarelui,  în gustul cireșelor amare,  în căldura personalului  și a locației unde am fost cazați, în creațiile copiilor, în acei îngerași de ceară naturală care au ieșit din mânuțele lor îndrumați de dna Zoe și dna Ileana.

Am început călătoria cu o poveste și am încheiat-o într-o poveste din care nu am vrut să ieșim, o poveste în care am realizat cât suntem de frumoși și cât de mult putem lumina. Am înțeles că suntem LUMINĂ și că rolul nostru este de a lumina.

Am pătrus mai mult în noi, simțind puterea meditație în grup și ne-am așezat din nou comozi contopindu-ne cu Energiile locului cu care făcusem deja cunoștință și dupa rugăciunea TATĂL NOSTRU făcută pe petale ne-am golit mintea de tot ce se mai ascunsese prin cotloanele ei și am rugat, am invocat Energia Soarelui, a Focului, a Naturii și a Doamnei Mamă Pământ să ne aducă:

– înțelepciunea tăcerii

– înțelepciunea iertării

– înțelepciunea înțelegerii

– înțelepciunea accesării creației

– înțelepciunea creației

– înțelepciunea gestionării creației

– înțelepciunea dăruirii creației

– înțelepciunea primirii ( daruri materiale, iubire, poziție sociala etc…)

– înțelepciunea gestionării darurilor primite

– înțelepciunea multiplicării darurilor primite (cuantificarea valorilor, a darurilor)

– înțelepciunea recunoștinței față de darurile primite.

MULȚUMIM FRUMOS !!!

Cu această dorință ne-am îndreptat și am ajuns în Cetățile Dacice, de data aceasta în Cetățuia și Sarmisegetuza Regia.

Cetățuia, vechi Templu Saturnian are înmagazinată o vastă cunoaștere pe nivele de inițiere, ne-a primit și ne-a dirijat pașii exact acolo unde fiecare am simțit că ne unim cu pământul, cu pietrele, acolo unde soarele, vântul ne șopteau *vă așteptăm !!!*.

Acum eram noi și copii noștri,noi și nepoții noștri, noi și părinții noștri, noi și bunicii noștri, noi și stră, străbunicii noștri…eram acei sau aceia care aveam în noi cumulul de trăiri, de atitudini, de experiențe de tot felul, eram NOI care ne căutam noi pe noi de 2000 de ani. De 2000 de ani și mai bine de când am pierdut iubirea, am pierdut esența, am pierdut accesul la evoluție, la evoluția personală și cea socială, am pierdut cea mai mare VALOARE, am pierdut Familia și Iubirea, am pierdut Iubirea și Familia.

Ajutați, ghidați ne-a fost din ce în ce mai ușor să simțim, să înțelegem, să conștientizăm ca noi părinții, noi FAMILIA suntem răspunzători de fericirea noastră, a copiilor noștri și a părinților noștri. Am înțeles că noi suntem cei care punem bazele dezvoltării lor:

– baza materială: adăpost, casă, hrană, îmbrăcăminte…

– baza culturală: obiceiuri, limbi vorbite, cei șapte ani de acasă…

– baza informațională:  educația de acasă și din școală…

– baza socială: noi imprimăm la ce nivel este copilul în societate

-baza emoționala: modul cum noi trăim viața este baza emoțională a copilului

– baza spirituală: baza spirituală a parinților este FORȚA COPILULUI DE A FI EL ÎNȘUȘI

Noi conștient sau inconștient punem aceste baze în copil.

Este important să-i asigurăm copilului nostru totul și dacă este posibil tot ce este mai bun calitativ dar ultimele două, baza emoțională și cea spirituală fac diferența, ele sunt ÎNĂLȚĂTOARE !

Când părinții realizează că este necesar să schimbe, să îmbunătățească ceea ce-i transmit copilului ei au șansa să o facă doar dacă se transformă ei.

La reușita copilului nostru de a fi fericit contribuie și energia pe care bunicii o transmit nepotului lor. O stare de bine, de armonie, de echilibru, de împlinire a bunicilor este suportul energetic, este sursa binelui nostru și a copilului nostru.

Nu putem decide, nu putem face nimic în locul părinților noștri dar putem prin ceea ce le oferim  să aplanăm conflicte, să credem cu toată ființa noastră că ei ne-au vrut doar binele dar să acceptăm că ei atât au știut,  să le umplem un gol pe care ei nu au reușit s-o facă și toate acestea  prin gesturi și atitudini care ne stau la îndemâna cum ar fi:

– să le oferim șansa să stea lângă copii noștri, nepoții lor

– să le transmitem încrederea că noi suntem bine

– să le transmitem încrederea că sunt utili; să le cerem sfatul, sa-i consultăm…

– să le împărtășim bucuriile noastre

– să le transmitem IUBIRE.

Orice am omite dintre acestea duc la suferința părintilor.

Ajutați de Energiile de atunci și de acolo într-o meditație profundă  am cerut și sigur am primit fiecare înțelepciunea ca noi să fim și să oferim copiilor noștri bazele -cele șase- de care ei au nevoie ca ei să urce pe drumul care-i duce la fericire.  Am cerut și sigur am primit înțelepciunea să fim pentru părinții nostri împlinirea de care sufletul lor are într-adevăr nevoie. Nu ce cred ei că au nevoie.

Pătrunși de aceste imagini, stări care peste noapte s-au așezat și s-au orânduit după legi doar de suflet știute am pornit spre Sarmisegetuza Regia.

Sarmisegetuza Regia este locul unde ți se oferă șansă indiferent de problemă. Îți oferă cu generozitate, doar să o rogi – dacă se poate într-o meditație profundă –  șansa să scoți la suprafață din codul tău genetic tot ce aparține trecutului, tot ce ar putea genera ’’ probleme’’ copiilor tăi / viitorilor copii și nepoților, nepoților tăi. Trăirea este una profundă,  este momentul în care aducem la suprafață  atitudinile distructive din trecutul nostru față de părinții noștri.  Aceste stări, aceste trăiri  sufletul  le preia și vindecarea de trecutul distructiv se întâmplă.   Se întâmplă ceea ce știam deja – CĂ ATUNCI CÂND COPII AU O ’’PROBLEMĂ’’ SE TRATEAZĂ PĂRINȚII

Călătoria noastră se apropia de finalul acestei prime etape,  mai ușori, mai luminoși dar și mai insistenți în a ne bucura, în  a trăi FAMILIA- stare după  care tânjim de mii de ani- imediat după răsăritul soarelui am revenit în Cetățuia.

Era a treia zi în care susținuți de tot Cerul dar și de Energiile Locului lucram la transformarea noastră. Transformarea a fost susținută și de copilașii care în această întâlnire au fost cu noi, alături de noi. A fost o unire în Înălțare a tuturor, părinți, copii, dascăli, organizatori.

Transformarea noastră înseamnă asumarea conștientă a familiei și așezați cuminți  pe iarba verde  în tăcere asumată și profundă după ce am simțit puterea rugaciunii TATĂL NOSTRU –spus pe petalele rozei am simțit șoaptele pietrelor.

Tot ce ne-a înconjurat ne-a ajutat să ne deschidem și să primim/să ne reamintim  fiecare după potențe, după nevoi, accesul la cunoaștere. Am primit accesul la cunoaștere și instrumentele de care avem nevoie ca fiecare să ne transformăm în a ne asuma conștient aici în planul fizic FAMILIA , de a ne asuma conștient crearea familiei etalon ca apoi să trăim familia etalon.   Am primit darurile Cerului, am primit darurile Cerului să ne bucurăm de ele și să le manifestăm în planul fizic, în casa noastră, în viața de zi cu zi.  Cunoaștere pe care cândva, foarte de mult am avut-o.

Când am pornit la drum am avut încrederea că vom reuși  mult, mult în a ne cunoște pe noi, mult în a pătrunde în noi, mult în a ne fi de folos nouă  și celor dragi nouă  dar ceea ce s-a întâmplat ne-a surprins și pe noi cei care am organizat aceste întâlniri.

Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc  și-mi plec  tot ceea ce sunt în semn de recunoștința celor care au transmis prin noi, celor care prin noi au ridicat vibrația  noastră și a celor prezenți   în aceste călătorii  la acel nivel  de la care toți să  beneficiem de asemenea șansă.  Șansa transformării noastre.

Mulțumim tuturor care au făcut posibile aceste întâlniri ! Tuturor care au contribuit prin muncă, prin donații, prin orice fel de aport,  tuturor  CEI DE SUS  sa va răsplatească înmiit!!!

Tot ceea ce s-a întâmplat, tot ceea ce am trăit ne spune să mergem mai departe. Singuri nu putem și nici nu are sens, bine este bine atunci când este bine și pentru noi și pentru cei de lângă noi.

Vă invităm să ne continuam călătoria de data aceasta pe Platoul Bucegi.

Împreună am aflat cine suntem, cine este copilul nostru – haideți să mergem mai departe sa aflam, să deslușim cum – PĂRINȚII ȘI COPII DESCOPERĂ DE CE ȘI DE CE ACUM SUNT ÎMPREUNĂ.

 Scopul proiectul nostru  în etapa a 2-a este:

– consolidararea și punerea în practică a cunoașterii dobândite în prima etapă

– dobândirea cunoașterii și a instrumentelor de care avem nevoie, fiecare după nevoile lui – individual ca să ne înțelegem scopul de ce suntem aici și acum

 

– dobândirea cunoașterii și accesării instrumentelor necesare cu care reușim să învingem forța minții și să o înlocuim cu forța Christică – forța iubirii.

DURATA PROGRAMULUI:

Activitățile se vor desfăsura în perioada 2- 8 septembrie pe Platoul Bucegi.

SEMINARII : 

PĂRINȚII ȘI COPII DESCOPERĂ DE CE ȘI DE CE ACUM SUNT ÎMPREUNĂ

– CARE ESTE CIFRA DE DESTIN A PĂRINȚILOR ȘI CARE ESTE SEMNIFICAȚIEA EI?

– CE ESTE LECȚIA DE VIAȚĂ?

– CARE  SUNT INSTRUMENTELE CU CARE REUȘIM SĂ NE FACEM LECȚIA DE VIAȚĂ?

– CARE ESTE CIFRA DE DESTIN A COPILULUI ȘI CARE ESTE SEMNIFICAȚIA EI?

– CARE SUNT INSTRUMENTELE CU CARE NE PUTEM SUSȚINE COPILUL ÎN A-ȘI FACE  LECȚIA DE VIAȚĂ?

Seminariile sunt o invitație la a ne răspunde:

– cum ne putem accepta mai ușor eșecul?

– cine sunt  *agresorii* noștri și de ce ne provoacă?

– cum putem ierta mai ușor *agresorii* noștri?

– cum reușim să înlăturăm *agresorii*?

– cum reușim să ne transformăm *agresorii* în parteneri?

– care este, cine este sufletul meu pereche și cum/când îl întâlnesc?

– care este și când îmi întâlnesc sufletul geaman?

– cum să-mi găsesc varianta de a mă împlini prin ceea ce creez?

– cum pot să creez/produc ceea ce mă împlinește și ceea ce aduce un plus de bine fiecărui beneficiar?

– cum îmi pot crește/înmulți  *talanții* primiți ca dar Divin?

Lectorii vor fi din cadrul FUNDAŢIEI UMANITARE NAD, formatori cu o activitate spiritual bogată, cu o evolutie personal ascendentă şi cu realizări concrete atât în viaţa personală cât şi în a acelora pe care-i ghideaza.

Educatorii  bunici, dascălii bunici de asemenea vor fi aceia care sunt hărăziţi cu darul de a fi dascăl.

ACTIITĂȚI PROPUSE:

– organizarea taberei din 2.09—8.09 2018 pe Platoul Bucegi. Cazarea hotel Peștera și hotel Piatra Arsă

– explicarea, dezbaterea temelor propuse –  o oră, zilnic după care timp de 4 ore vom răspunde întrebărilor.

– copii sub îndrumarea, supravegherea unui cadru didactic, educator, dascăl (foarte important să fie bunic)  vor face pictură, muzică, activităţi care să le dezvolte creativitatea

– explicarea a ce este/ ce cuprinde Platoul Bucegi și de ce am ales acestă locatie

– accesarea cunoașterii în Peștera Ialomicioara, la Sfinx, Babele  și Vârful OMU

– vizitarea siturilor arheologice

– seminarii pentru dezvoltarea personală a părinţilor şi înţelegerea misiuni lor și a copiilor în acestă viață.

– ateliere de lucru pentru a înțelege tainele cifrelor

– ateliere educativ/creative pentru copii.

GRUP ȚINTĂ:

– educatori

– părinţi  şi copii

– viitori părinţi

– bunici si viitori bunici

REZULTATE AȘTEPTATE:

– înțelegerea lecției de viață

– identificarea eșecului și acceptarea lui

– acceptarea agresorului și transformarea lui în partener

– descifrarea lecției de viață a copilului

– susținerea conștientă a copilului în a-și face lecția de viață

– abordarea conștientă a ceea ce urmează să fac

– abordarea conștientă a unde vreau să ajung

– să descoperim  bogătia acestei ţări, să descoperim vasta cunoaştere care zace în templele zamolxiene şi să o aducem în momentul acum. Să mulţumim pentru ea şi să o folosim pentru a deveni ceea ce suntem.

 

SURSA DE FINANŢARE

– donaţii

– sponsorizări

 

CHELTUIELI

– cheltuieli de transport

– cheltuieli bilete intrare/vizitare: pestera, platoul Bucegi

– cheltuieli de locaţie, cazare, masa pentru  22 persoane estimate.

– cheltuieli pentru lectori, educatori

– cheltuieli pentru materialele de lucru destinate activităţilor cu copii

 

DESPRE NOI:

Din 2010 FUNDAŢIA UMANITARĂ NAD a fost inițiatorul şi susţinătorul constant al învătământului Waldorf în Oradea. Am organizat cursuri pentru formare educatori waldorf,

– “Scoala părintilor”,

– “Iniţiere in pedagogia waldorf”,

– “O călătorie către sufletul copilului” – curs însoţitor de cunoaştere al copilului pentru părinţi, bunici, educatori şi toţi cei ce doresc să cunoască sufletul copilului.
– “O educaţie dinamic – creativă pentru copiii secolului XXI” –  proiect de formare în tehnici de educaţie alternativă pentru cadre didactice

– “Zilele pedagogiei waldorf”

– “Curs de întroducere in pedagogia waldorf”

– “Comunitate activă pentru dezvoltarea alternativei educaţionale waldorf în Oradea”

Toate aceste proiecte au fost în parteneriat  cu Casa Corpului Didactic Bihor, cu Liceul German “Friedrich Schiller”, Orășelul Copiilor și Palatul Copiilor Oradea

– “Prin credinţă la cunoaştere” – călătorii prin ţinuturile binecuvântate ale judeţului Bihor, trecutul şi prezentul prin frumuseţile, tradiţiile şi tainele locurilor alese.

 

 

Conferinţe

 

– “Congres internaţional de dacologie” – Oradea

– “Atelier  Incubator I07” – Oradea

– Festivalul ” Evoluţie conştientă” – Cluj Napoca

– “EzotericFest” – Timisoara

– “Conferinţa de Educatie si Parenting”, editia a II-a – Oradea

– “Expoezoteric” – Oradea şi Cluj Napoca

– “Festival de spiritualitate, medicină naturistă şi terapii complementare” –  Bacău

– “Denta Orădeană” – Universitatea Oradea

– “Zilele Medicinei Orădene” – Universitatea Oradea

– “Cultura şi civilizaţia  în spaţiul Carpato – Danobiano – Pontic “ – Deva

 

– implicarea directă şi susţinută în reamenajarea spaţiului pentru grădiniţa cu grupe Waldorf în susţinerea şi promovarea pedagogiei waldorf

– organizarea lansărilor de carte “Evanghelia Dacilor” şi revistei de spiritualitate  “Focul Viu”

– acţiuni caritabile pentru copii cu dizabilităti din Oradea şi pentru copii din şcoala şi grădiniţa Liceului German “Friedrich Schiller” Oradea

– “Swimathon Oradea” – susţinem amenajarea grădiniţei cu grupe waldorf

– “Oul gigant” – susţinem strângerea de fonduri pentru cumpărarea de aparatură nouă pentru Centrul Oncologic din Oradea

– interviuri în presa scrisă

– apariţii în emisiuni TV

– întâlniri de suflet intre membrii fundaţiei şi simpatizanţi

– călatorii în centre energetice

 

Toate detaliile, date despre lectori, despre educatori vor fi actualizate la zi pe site-ul Fundaţiei şi pe facebook.

Date de contact:

OPRIŞ FLORICA 0742 574455

COSTRĂŞ CARMEN  IOANA 0727 707237

www.fundatianad.ro

fundatianad@gmail.com

https://www.facebook.com/fundatiaumanitara.nad

© Fundatia NAD. Toate drepturile rezervate.
Web design realizat de Weblike PRO